Priveden u svojoj kući u Borči: Uhapšen Zoran Marjanović

Suprug ubijene pjevačice Jelene Marjanović priveden je u petak u 8.20 u svojoj kući u Borči

Marjanović je poslije hapšenja priveden sudiji za prekršaje, nakon čega je pušten.

Kako saznajemo, Marjanović je ovog puta priveden jer se nije odazivao na poziv zbog saobraćajnog prekršaja, a privođenje u sud nema veze sa slučajem nerazjašnjenog ubistva njegove supruge.

Poziv za sud mu nije mogao biti uručen na vrijeme, jer je tada bio u pritvoru.

Podsjetimo, Zoran Marjanović uhapšen je zbog ubistva supruge Jelene 15. septembra 2017. godine.

Jelena je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Nakon toga su počele da se pojavljuju razne verzije ovog zločina, a članovi porodice su išli i na poligrafsko ispitivanje koje su, kako je tada rečeno, prošli.

Ona je ubijena dok je džogirala nasipom, a Zoran je nakon zločina tvrdio da je sa kćerkom Janom ispratio suprugu i gledao je dok mu nije nestala iz vidokruga.

Zoran je njen nestanak prijavio istog dana oko 20 sati, nakon čega je policija pokrenula potragu.

Prvo je pronađen Jelenin mobilni telefon, a nakon toga i njeno tijelo, koje je odnijeto na obdukciju. Nekoliko metara dalje pronađeni su i njena patika, dukserica, šnala za kosu i tragovi krvi.

Dan kasnije, 3. aprila, na informativni razgovor su privedeni svi članovi porodice – Zoran, njegov otac Vladimir, a policija je razgovarala i sa Jeleninom majkom Zoricom Kramsnović, koja se sa kćerkom čula dan prije ubistva.

Narednog dana je saopšteno da je obdukcijom utvrđeno da Jelena nije seksualno napastvovana, te da je smrt nastupila 2. aprila između 16.30 i 17 sati, kao i da je ubijena tupim predmetom. Njoj je ubica zadao oko 20 udaraca po glavi i tijelu.

Sljedećeg dana policija je iz kuće Marjanovćia u Borči odnijela neke predmete, među kojima su bili i luk i strijele. Istog dana Zoran je pušten iz pritvora u kojem je bio 48 sati. Tada je, navodno, prošao oba poligrafa.

Već 6. aprila utvrđeno je da je tijelo pronađeno između 50 i 100 metara od mjesta na kojem je Jelena ubijena.

Jelena Marjanović sahranjena je 7. aprila na groblju Zbeg u Borči. Istog dana policija je na razgovor privela Igora R., koji je pušten podmah nakon ispitivanja. Njegov brat Nebojša pobjegao je, misleći da ga policija traži zbog određenih sumnjivih radnji.

Zoran Majranović je proveo više mjeseci u pritvoru, kao zasad je jedini osumnjičeni za ubistvo Jelene Marjanović. Optužnicu protiv njega Apelacioni sud u Beogradu je po drugi put vratio u tužilaštvo na dopunu istrage. Međutim, Zoran je od prvog dana otkad je tijelo njegove supruge pronađeno u kanalu tvrdio da nije umješan u zločin.

Izvor: