Velik interes u dijaspori: Električni bicikl iz BiH uskoro na tržištu EU

Kompanija Cromex u januaru će promovisati na tržištu svoj prvi električni bicikl, kazao je za poslovni portal Akta.ba, Enes Pehlić, direktor kompanije Cromex.

Biciklo ide na evropsko tržište, odnosno za Švicarsku, Austriju, Švedsku i Njemačku. Interes za bh. električni bicikl je ogroman, naročito kod naše dijaspore jer proizvod ima realnu i konkurentnu cijenu, a i kvalitetom odgovara standardima evropskog tržišta.

On je rekao da je kompanija uspjela ostvariti svoj cilj, bez investitora, vlastitim sredstvima.

U nove tehnologije i radnu snagu koja isključivo dolazi iz BiH, u zadnje dvije godine Cromex je investirao pet miliona maraka u nove tehnologije, dok je investicija u električno biciklo iznosila oko 300.000 eura.

Pehlić smatra kako u BiH ima perspektive za razvoj, a njegova kompanija je dobar primjer toga. Broj zaposlenih su povećali za 123 posto, a do 2023. godine planiraju investirati u nove tehnologije i pronanaći svoje mjesto i na zahtjevnim tržištima.

– Osnova svega je radnik koji je dobro plaćen i koji je zadovoljan, podcrtava on. Stoga je politika kompanije na čijem čelu je radnik koji je sastavni dio porodice i firme.

Izvor: