Veterinar upozorava: Ovu hranu nikada nemojte davati psu

asdad
Molećivom pogledu psa teško je odoljeti, a kad nešto poželi jesti, redovito će zuriti u svoje vlasnike. Ipak, postoji hrana koju naši četveronožni prijatelji nikada ne bi smjeli okusiti.

Masno meso

Masna šunka, kobasice i pečenje zabranjeni su za pse. Veterinar Tim Montgomery rekao je za Daily Mail da psi teško probavljaju namirnice s visokim udjelom masnoća i mogu dovesti do komplikacija.

Svaka hrana koja sadrži puno masti može uzrokovati želučane smetnje i u teškim slučajevima pankreatitis”, pojasnio je dr. Montgomery.

Psu slobodno ponudite nemasne komade piletine ili puretine.

Češnjak i luk

Kada je u pitanju začinjavanje hrane, luk i češnjak su neizostavni i sastojci su većine jela. No, češnjak i luk sadrže kemikalije koje bi mogle naštetiti psima. Obje namirnice sadrže tiosulfat koji je otrovan za pse. Tiosulfat napada njihove crvene krvne stanice i može uzrokovati anemiju ako ga jedu u prevelikim količinama.

Kolači s grožđicama

Mnogi u blagdanske kolače dodaju grožđice, ali one, poput grožđa, za neke pse mogu biti kobne. Posebno je zastrašujuće što simptomi trovanja mogu postati uočljivi tek nakon par dana, a tada je uglavnom prekasno da pomognete svom ljubimcu, tvrdi dr. Montgomery.

Nije potpuno jasno zašto nekim psima grožđe i grožđice ne škode, a drugima škode, pa je važno da ovo upozorenje shvatite ozbiljno”, poručio je, prenosi Index.