VIDEO Ovaj savršeni klasik je pokopao dva vlasnika, sada traži novog

auto
LINCOLN je u Americi pojam za luksuzno vozilo, a među njima Continental ima posebno mjesto.

Konkretan primjerak je Mark VI, a proizveden je 1980. godine. Sve to ne zvuči previše zanimljivo ako niste obožavatelj ovakvih automobila. Bar dok ne kažemo da je auto doslovno nov, s tek nešto više od 2.500 prijeđenih kilometara.

Kako kaže prodavatelj, Vanguard Motor Sales, i ovaj auto ima svoju priču. Prvi vlasnik automobila je prešao 2.400 km i onda iznenada umro. Od tada je stajao u grijanoj garaži sve dok ga prvotni prodavač, Pfeiffer Lincoln, nije nazad otkupio. Oni su ga lagano osvježili ugradivši nove pojaseve, akumulator i prilagodili klimatizaciju novim rashladnom plinu. Auto je potom 2012. godine prodan jednom umirovljeniku koji ga je čuvao u garaži. Dvije godine kasnije je i on umro, a obitelj je nastavila auto čuvati u garaži. Sada je konačno stigao u prodaju i traži vlasnika, po mogućnosti nekoga tko voli voziti i ne planira skoro umrijeti.

Šalu na stranu, radi se o svjedoku nekadašnjih vremena kada su krom, drvo i koža bili sinonim luksuza, a CB stanica, 4 zvučnika i kazetofon bili dovoljno za pojam infotainmenta. Spomenimo i digitalnu ploču s instrumentima. Da, Lincoln ju je imao 1980.

spod poklopca je klasik koji još dugo neće stati, bar dok ima benzina u prodaji. Pokreće ga 5.8 v8 stroj koji nudi 142 KS i 359 Nm. Mjenjač je naravno automatski, s četiri stupnja prijenosa.

I konačno cijena, diler ovog Lincolna nudi za 27.900 USD.

Bogatu galeriju slika pronađite ovdje.

Izvor: