Održana svečana dodjela diploma maturantima Mješovite srednje škole Bihać (FOTO)

Jučer je u sali Kulturnog centra Bihać, upriličena svečanost dodjele diploma za 155 maturanata "JU Mješovita srednja škola Bihać", kojoj su, pored učenika i roditelja, prisustvovali brojni gosti i zvanice.

Među promovisanim maturantima ima različitih smjerova od ekonomske škole: finansijsko računovodstvenih smjerova i komercijalista - do trgovačkih i ugostiteljskih smjerova.

Novi menadžment škole na čelu sa novim v.d. direktora Jusufom Sedićem, kako bi napravio što ugodniju atmosferu organizovao je i muzički dio svečanosti u kojem je Mirza Malkoč prisutne počastio jednom svojom izvedbom.

Ispred Ministarstva obrazovanja USK svečanosti je prisustvovao Adnan Kreso stručni savjetnik u ministarstvu, koji se prigodnim riječima obratio maturantima istaknuvši kako svi smjerovi u JU Mješovita srednja škola Bihać, imaju dobru perspektivu, te da se nada kako će svi diplomanti vrlo brzo pronaćio posao u našem kantonu.

Podjelu diploma su izvršili razrednici, a pohvale i nagrade v.d. direktora Jusuf Sedić, koji je tom prilikom naglasio kako menadžment škole učenike podučava, prije svega, ljudskim vrijednostima, a ponajprije toleranciji,  solidarnosti i nenasilju, te dodao kako vjeruje da su maturante uspjeli osposobiti za izabrana zanimanja i da će oni uspješno koračati dalje kroz život na radost svojih porodica, društvene zajednice i njih samih.

-Mi vjerujemo da ćete nastaviti svoj intelektualni i lični razvoj, da ćete uvijek težiti višem i boljem, te da ćete opravdati naše povjerenje. Ono što posebno očekujem od vas je da budete dobri ljudi uvijek i svuda, u svim prilikama i svim okolnostima. Usmjerite se na rezultate, budite najbolji,  kroz život koračajte hrabro i odlučno. Želim vam mnogo zdravlja i sreće kako biste ostvarili svoje planove i naume. Vi ste budućnost, jedine nam, Bosne i Hercegovine - kazao je Sedić

Učenik generacije ovogodišnjih maturanata je Dino Ferizović, koji je od v.d. direktora Sedića dobio prigodan poklon i pismenu pohvalu.