Muftija Kudić upriličio prijem za pobjednicu ramazanskog kviza radija Bir Elhamnu Mujakić

.
Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću upriličio prijem za porodicu Elhamnu Mujakić, pobjednicu ramazanskog kviza radija Bir. Muftija Kudić je izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da je polaznica našeg mekteba i kćerka imama napravila ovako veliki uspjeh. Prijemu su prisustvovali roditelji i brat Elhamne Mujakić, koji su se zahvalili muftiji Kudiću na čestitkama i prijemu.

 

„Smatram da je u Islamskoj zajednici najljepše, ali i najzahtjevnije biti imam, a najvažnija imamska obaveza jeste svakako mektebska nastava. Naučiti djecu da znaju vrijednostima vjere je od velike važnosti, a dovesti dijete da bude najuspješnije na takmičenju koje obuhvata cijelu Bosnu i Hercegovinu je uspjeh vrijedan svakog poštovanja i pohvale. Kao profesor u našoj medresi, dobro se sjećam njenih roditelja, Mevludin-ef. i Mesiha-hanume, koji su bili učenici generacije u našoj medresi, a i poslije medrese veoma predano rade svoje poslove. I danas to čine na ponos cijele zajednice. Tako da mi je drago da je cijela porodica Mujakić primjer posvećenosti vjeri, nauci i životu u dostojanstvu i čestitosti. Posebno čestitam Elhamni na ovom uspjehu, ali i na brojnim drugim uspjesima i Gospodara molim da je pomogne i sačuva, a njene roditelje počasti najljepšim počastima zbog posvećenosti odgoju svoje djece.“ – poručio je muftija Kudić.

Elhamna i njeni roditelji su zahvalili muftiji Kudiću na prijemu i iskazali zadovoljstvo što Islamska zajednica na razne načine motiviše našu djecu i muallime da se trude i kroz različite programe ih privoljavaju da što više spoznaju suštinu naše časne vjere, din-i islama. 

„Djeca su Božiji dar i prema Božijem daru se moramo odnositi odgovorno i imati posebnu senzibilnost i posvećenost. Primijetili smo da naša Elhamna ima sposobnost da uči i razumije i taj dar smo nastojali iskoristiti i s njom raditi kroz protekli period. Ovaj njen uspjeh je došao postepeno, ali uz veliki trud kojeg je ona uložila i svakako mi kao roditelji i mentori. Želja nam je da Elhamna i njen brat budu čestiti ljudi, pokorni našem Gospodaru i od koristi drugim ljudima. Zahvalni smo našem muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću na ovom prijemu i iskazanom poštovanju i drago nam je da smo imali priliku s našim dragim muftijom podijeliti veoma lijepa sjećanja iz vremena kad je bio profesor u medresi i glavni imam u Medžlisu IZ Velika Kladuša.“ – istakao je Elhamnin otac Mevludin-ef. Mujakić.

Elhamna Mujakić je kćerka Mevludin-ef. i Mersiha-hanume, rođena je 2011. godine i sedmi je razred osnovne škole „Sead Šehić“ u Grahovu kod Velike Kladuše. Pored nje, njeni roditelji imaju sina Emanullaha koji ide stopama svoje starije sestre. Elhamna je nekoliko puta do sada ostvarila zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima na nivou medžlisa i muftijstva. Aktivno pohađa Školu hifza pri Medžlisu IZ Velika Kladuša, a njeni roditelji su joj posvećeni i uspješno je vode je kroz školske i mektebske aktivnosti.