Preminuo mladić kojeg je majka zapalila

c

Dvadesetšestogodišnji Aleksandar Tomin iz Srpske Crnje koga je navodno zapalila majka Smilja M. (44) preminuo je rano jutros u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu nakon sedam dana mukotrpne borbe za život.

Majci određen pritvor

On je podlegao ranama koje je zadobio kada ga navodno majka polila benzinom i zapalila u kući svog emotivnog partnera Lj. Š. (58) i gdje je tom prilikom zadobio opekotine na preko 50 odsto tijela, javlja "Blic".

Smilji M. određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi gdje je osumnjičena izjavila da ona to nije uradila već da se povrijeđeni mladić sam polio benzinom.

Informaciju da je Aleksandar preminuo "Blic" je dobio i iz porodice nesrećnog momka gdje su kroz suze rekli da su u šoku i da ne mogu da pričaju.

Kako se nezvanično saznaje, Smilja je pred tužiocem rekla da nije zapalila svog sina a njen emotivni partner izjavio je da se ne sjeća incidenta, pa mu nije određen pritvor.

- Ona je rekla da se on sam zapalio. Dok se ne utvrde sve okolnosti, ne može se tvrditi da je majka polila sina i zapalila ga. Istraga će pokazati pravu istinu, ukoliko Smilja M. ne prizna zločin ranije- rekao je izvor iz istrage.

Ranije pokušala zapaliti sinove

Mještani ovog naselja u Banatu navode da je Smilja u Srpskoj Crnji poznata po nasilju i više puta je hapšena.

Kako je "Blic" već izvještavao, Smilja je prije oko dva mjeseca pokušala da zapali dvojicu svojih sinova.

- Aleksandar i mlađi S. T. (14) su joj došli u posjetu, a ona je bila u alkoholisanom stanju. Dječaci su uspjeli da pobjegnu i prijavili su policiji, gdje postoji službena bilješka o tom incidentu, a slučaj je prijavljen i nadležnom tužilaštvu u Kikindi. Trebalo je još tada da je iz kućnog premjeste u pravi zatvor, možda bi ova nesreća bila izbjegnuta- ispričala je Smiljina rođaka.

Foto: FB