Slučaj u Krajini: Dok su mu jedni pomagali, drugi ga opljačkali nakon teške saobraćajne nesreće

s

U Bosanskoj Krupi se 28. novembra desila saobraćajna nesreća u kojoj je vozač spašen zahvaljujući trojici mladića, ali nakon odlaska u jednu pa kasnije u drugu bolnicu, vozaču je nestao novac.

Naime povodom ovog nemilog događaja portalu GPMaljevac.COM porukom se obratila  unuka stradalog vozača, a poruka glasi:

“Lijep pozdrav i selam svima.
Željela bi da ispričam jednu neugodnu i jako ružnu situaciju koja se desila prije par dana. Naime moj did je prije nekoliko dana imao saobraćajnu nesreću u mijestu Čava kod Bosanke Krupe. Dok se vraćao kući, izgubio je kontrolu nad vozilom, provalio zaštitnu ogradu mosta, i sletio autom u vodu. Hvala dragom Allahu što su ga na vrijeme vidjela trojica mladića i nekako ga uspijeli izvući iz auta i vode. Kada su ga izvukli nije pokazivao znakove života , momci su mu davali prvu pomoć do dolazka hitne. Kada je hitna došla strpala ga je u kombi i odvezla u Dom zdravlja Bosanska Krupa. Tamo je proveo koji sat gdje je nakon toga poslan za Bihać.”

 

” U Bihaću mu je pružena sva moguća pomoć. Moj otac kojem je bilo rečeno da su stvari od dida kao mobitel, novčanik u hlačama koje su ostale u domu zdravlja Bos. Krupa. Kada je moj otac otišao po stvari, rečeno mu je da hlače nisu kod njih i da su ga oni poslali za Bihać navodno tako mokrog i promrzlog.”

 

 

” Nakon razgovora sa nadležnim u Bihaću rečeno mu je da je did došao u medicinskim hlačama koje su dali medicinari Bos. Krupe. Moj did koji je bio donekle pri sebi je takodjer tvrdio da su mu hlače skinute od strane medicinara u Bos. Krupoj. Nakon drugog ili trećeg odlaska mog oca u Bos. Krupu se ipak mobitel i novčanik pojavljuju.”

 

” Naravno novčanik koji je inače imao dosta veliku sumu novca, je hladnokrvno vraćen bez i jedne marke. Novčanik koji je navodno bio u Bihaću se odjednom nekim čudom pojavio u Domu zdravlja Bos. Krupa. Također da se Dom zdravlja Bos. Krupa pokušava opravdati, kao da je to mogla da ukrade čistačica ili bilo koji drugi radnik jer kod njih izgleda najveći problem to što pristup pacijentima imaju svi osim onih što bi to zapravo trebali da imaju”.

“Uglavnom rade sve da bi opravdali bolnicu to jest opravdali ” njima nepoznatu osumnjičenu osobu”. U tom trenutku nije izgledalo da ce moj did 70-godišnjak preživjeti, pa je taj neko mislilo da se neće saznati da fali taj novac. Samo želim da ovim putem upozorim ljude da se čuvaju, da se ako Bog da nikad ne nađu u takvoj situaciji.”

“Velika sramota za osumnjičenu osobu.”

“Inače moj did koji je mesar i koji je taj dan krenuo kod prijatelja da kupi meso, nije ga našao i tako da su pare ostale u novčaniku. A pravdanja kao “nije ih imao”, ili “možda su oni dečki”, mislim da ne prolaze. Novac je nestao u Hitnoj i naravno da ne želim optužit sve, ali greška je što određene osobe imaju pristup tamo gdje nebi smjele biti. L.p, M.P”

Vozač se dobro oporavlja i uskoro bi trebao izaći iz bolnice.