Edin Džeko: 100. utakmica će mi zauvijek ostati u sjećanju, bio sam malo napet i u strahu

Jubilej je proslavio na svojoj Grbavici, na stadionu na kojem je i počeo karijeru

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je sa 2:1 pobijedila Armeniju i tako sa tri boda krenula u novi kvalifikacioni ciklus. Ovaj meč je bio poseban za kapitena Edina Džeku koji je postao prvi bh. igrač sa 100 nastupa za nacionalni tim. 

Džeko je prvi nogometaš koji je stigao do te magične brojke, a ističe kako se nada da neće biti posljednji, kako pie Avaz Sport.

Prvi jesam, a vjerujem da neću biti posljednji. Nadam se zbog svih nas da će biti dosta igrača koji će doći do 100. nastupa. Sigurno da je osjećaj poseban i ta utakmica će ostati u nekom mom sjećanju. Na kraju krajeva, najbitnije je bilo da pobijedimo utakmicu jer je prva u kvalifikacijama. Uvijek je dobro krenuti pobjedom. Dolaze puno teže i bitnije utakmice - rekao je Džeko za zvaničnu stranicu NSBiH. 

Jubilej je proslavio na svojoj Grbavici, na stadionu na kojem je i počeo karijeru.

Eto, nekako je i sudbina bila da 100. nastup upišem na Grbavici s obzirom da sam u Želji i počeo. Nadam se da će u budućnosti biti još utakmica na Grbavici, kako reprezentacije tako i mene u njenom dresu - kaže napadač "Zmajeva".

Za kraj je otkrio i da je uoči utakmice imao problema s povredom, te da mu i nije bilo baš drago što mu svi čestitaju unaprijed.

Nekako je ovaj nastup bio i težak jer su mi već nekoliko dana prije svi čestitali. Ne volim kad se unaprijed priča o nekim stvarima. Imao sam problema sa ložom, ali nisam mogao propustiti ovu utakmicu. Zbog toga sam bio malo napet i u strahu, ali se sve odigralo kako treba. Svi smo pozitivni za nastasvak kvalifikacija. Vjerujemo u odlazak na EURO, ali dosta toga je pred nama - zaključio je Džeko.