Adetokunbo drugi put zaredom najkorisniji igrač NBA lige

asd
Slavio ispred Džejmsa i Hardena

Košarkaš Milvoki Baksa, Janis Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo), drugu godinu zaredom proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige. 

Adetokunbu su konkurenti za nagradu bili Lebron Džejms (LeBron James) iz Los Anđeles Lejkersa i Džejms (James) Harden iz Hjuston Roketsa.

Grčki reprezentativac je u regularnom dijelu sezone prosječno bilježio 29.5 poena, 13.6 skokova i 5.6 asistencija, dok je u devet plej-of mečeva imao učinak od 26.7 poena, 13.8 skokova i 5.7 asistencija.

Baksi su dominirali u ligaškom dijelu takmičenja i u plej-of je ušli s prve pozicije, ali su već u drugoj rundi doigravanja na Istoku poraženi od Majami Hita rezultatom 4-1.

Pored Adetokunba dva trofeja za najboljeg igrača lige imajku Bob Petit (Pettit), Karl Meloun (Malone), Tim Dankan (Duncan), Stiv Neš (Steve Nash) i Stef Kari (Steph Curry).

Po tri imaju Medžik Džonson (Magic Johnson), Leri (Larry) Bird i Mozes Meloun (Moses Malone), po četiri Vilt Čembrlen (Wilt Chamberlain), Lebron Džejms, a po pet Bil Rasel (Bill Russell) i Majkl Džordan (Michael Jordan).

Rekorder sa šest MVP priznanja je Karim Abdul-Džabar (Kareem Abdul-Jabbar).