Adnan Ćatić: Podnio sam žalbu na nerazumljivu presudu, ne mogu tek tako odustati

Adnan Ćatić
Njemački bokser bh. korijena, Adnan Ćatić, podnio je žalbu na presudu Regionalnog suda u Kolnu donesenu 30. aprila 2020. godine.

 

Bivši petostruki bokserski prvak žalbom želi promijeniti, iz njegove perspektive, nerazumljivu presudu protiv njega u slučaju dopinga.

"Od prošlog četvrtka preispitujem presudu suda i nakon savjetovanja sa svojim savjetnicima odlučio sam uložiti žalbu na presudu Okružnog suda u Kolnu koja iz moje perspektive nije samo iznenađujuća, ali i nerazumljiva", poručio je Ćatić.

Tokom postupka Ćatić je nekoliko puta izjavio da nije bio pod utjecajem dopinga u revanšu protiv Fjodora Tschudinowa, a kako je mala količina tvari pronađena u njegovom tijelu za njega ostaje neobjašnjivo.

Verbalno objašnjenje suda nije još uvjerilo Ćatića, posebno kada je riječ o izjavama o navodnom vremenu, trajanju i intenzitetu upotrebe zabranjene supstance zvane stanozolol.

Prema njegovom mišljenju, oni nisu obuhvaćeni rezultatima uzetih dokaza, a isto vrijedi i sa saopštenje o navodnom izboru mjesta za njegove pripreme, kao i trening kamp u Kitzbuhelu.

"Tokom svoje karijere naučio sam kako podnijeti teške runde. U ovoj borbi postoji još samo jedan krug i odlučan sam u tome pobijediti. Ne mogu tek tako odustati. Nakon izricanja presude vidimo nekoliko tačaka za koje sam siguran da će se raščistiti u moju korist", poručio je Ćatić.

Presuda u poreznom postupku ne dolazi u pitanje i ostaje onakva kakva jest.

"Tokom suđenja priznao sam da bi porezna deklaracija iz 2008. i 2009. godine s mojom švicarskom konzultantskom kompanijom trebala biti transparentnija. Ne mogu u potpunosti shvatiti pretpostavku suda za 2010. godinu. Želim konačno završiti postupak i fokusirati se na svoju budućnost", kaže Ćatić.