Adnan Ćatić večeras prvi put boksuje pod zastavom BiH

Adnan Ćatić
Adnan Ćatić će u subotu od 22 sata ponovo obući bokserske rukavice. Ovog puta u dvorani Porsche u Štutgartu imat će svoju 53. profesionalnu borbu, a protivnik će mu biti Turčin Šukru Altaj (Sukru Altay).

 

Gotovo jedanaest mjeseci nakon njegovog poraza od Mađara Ištvana Silija (Istvan Szili), Ćatić se vraća u ring, ali sa 44 godine imat će i svojevrsni debi. Prvi put će nastupiti kao licencirani profesionalni bokser Bosne i Hercegovine.

Veoma dobro

Ćatić i dalje smatra da je još uvijek među najboljim bokserima u Njemačkoj, pišu tamošnji mediji. On sam pred meč kaže kako se osjeća veoma dobro.

Osjećam se jako dobro fizički. Kao da imam 34, a ne 44 godine. Sparingujem s mnogo mlađim kolegama i to mi govori da imam potrebnu energiju. Mislim da se u ovim godinama jako dobro može boksati – rekao je Ćatić.

Prema izvještajima njemačkih medija, Šturm izgleda veoma spremno. Sportista poznat po svom smirenom stilu čekanja i suprotstavljanja sada susreće malo poznatog, ali vrlo motiviranog protivnika. Altaj nije protivnik kojeg se smije potcijeniti.

 

Prvi pojas

Ćatić je najavio da kreće u pohod na prvi pojas pod bh. zastavom.

Ovo definitivno neće biti moja posljednja borba. Sve dok su energija i brzina ruku tu, želim se boriti – najavio je Ćatić.

Sigurno je da je čovjeku koji vodi računa o mnogo toga kada se radi o fizičkoj pripremi ostalo još nekoliko godina da se bavi sportom na vrhunskom novi.

Ostaje da se vidi da li će to opet biti dovoljno za veliku svjetsku titulu.

Na sve analize peterostruki prvak svijeta ima poruku da još nije sve rekao u ovom sportu.

 

Najveća borba

Uoči nove borbe Adnana Ćatića njemački mediji se prisjećaju jednog meča, kako kažu, njegovog najvećeg u karijeri.

Svoju najveću borbu u Las Vegasu imao je protiv superzvijezde Oskara de la Hoje (Oscar de la Hoya) u obračunu koji je trajao 12 rundi. Ali to je bilo prije 19 godina.

Inače, radi se o borbi koju je Ćatić izgubio odlukom sudija, a svi se slažu da je bio pokraden.

 

VIDEO