Adnan Džemidžić otkrio kada će biti poznato da li će Ivaylo Petev ostati na klupi reprezentacije BiH

.
Kakva je sudbina bugarskog stručnjaka na klupi Zmajeva?

 

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivaylo Petev, pripremio je izvještaj koji će biti razmatran na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Ovo je potvrdio i generalni sekretar Saveza, Adnan Džemidžić, odgovarajući na pitanja o statusu bugarskog stručnjaka na klupi Zmajeva poslije kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje se igra ove godine. 

"Gospodin Petev je pripremio ono što je trebalo. Kada bude naredna sjednica Izvršnog odbora, njegov izvještaj će sigurno biti na razmatranju. Nakon te sjednice će biti dostavljena informacija za javnost. Vrijeme pred nama će pokazati", rekao je Džemidžić.

Prema njegovim riječima, sjednica IO N/FS BiH biće održana do kraja februara, te bi Petev trebao ostati na klupi reprezentacije BiH.

"Imamo prijateljske utakmice i utakmice Lige Nacija. Trebamo sve od sebe dati. Mislim da će i rezultat na kraju biti pozitivan, jer ostane nam uvijek neki korak za kojim žalimo. Tako da će nam ova Liga Nacija, ako ništa, dati svjetlo kako dalje ići u budućnost”, rekao je Džemidžić, implicirajući na to da će Ivaylo Petev nastaviti svoj angažman, prenosi N1.