Ahmed Vila potpisao sa poljskom organizacijom KSW

H

Ahmed Vila, jedan od najboljih bh. MMA boraca, novi je član poljske organizacije KSW. 

Vila je u prošlosti sa velikim uspjehom nastupao u organizaciji Oktagon, a u posljednja četiri meča upisao je isto toliko pobjeda. Sada je došao red za novi korak u karijeri. 

- Pozdravite našeg novog KSW borca. Jedanaest pobjeda, 7 submissiona, 7 finiša u 1. rundi, 4 pobjede u nizu, 27 godina, perolaka kategorija. Dobrodošao u KSW Ahmede - navodi se u objavi KSW-a na društvenim mrežama. 

Vila je provodio vrijeme u kampu u SAD-u čekajući borbu za titulu, ali ona nije došla.

- Želim izraziti poštovanje i zahvalnost organizaciji Oktagon MMA na nevjerovatnom iskustvu. Čvrsto sam vjerovato da sam zaslužio svoju šansu za titulu, ali se to nije ostvarilo. Bez obzira na to, ponosan sam na borbe koje sam odradio u njihovom kavezu i možda ćemo se opet sresti. Vjerujem da organizacija ima svijetlu budućnost i već je izrasla u jednu od najvećih evropskih promocija, tako da im želim sve najbolje u budućnosti. KSW je novo poglavlje u mojoj karijeri, jedva čekam novi izazov. Konkurencija je žestoka, protivnici su teški, a ja ću napornije trenirati kako bih se dokazao na većoj sceni. Vjerujem u odluke svog menadžera, dosad su vodile moju karijeru u pravom smjeru. Pratite novosti dok se pripremam za ulazak u KSW-ov kavez - poručio je Vila nakon potpisa za KSW.