Ahmed Vila se 3. jula vraća u oktagon: Trenirao sam svaki dan, dat ću sve za pobjedu

.

Bh. MMA borac Ahmed Vila vraća se borbama, a njegov naredni meč zakazan je za 3. juli.

Dvadesetpetogodišnji Vila će se 3. jula u Dizeldorfu na eventu organizacije EMC boriti protiv dvadesetšestogodišnjeg Paragvaca Edgara Davalosa.

"Nisam se borio od FCR-a u Švedskoj, a nakon toga sam promijenio kamp i menadžment. Počeo sam trenirati s Danielom Torresom, svojim bivšim protivnikom, koji me je pozvao da treniram s njim prije borbe za KSW pojas. Prijatelji smo, odlučio sam s njim trenirati kako bih napredovao. Sljedeću borbu radim u Dizeldorfu na EMC-u gdje će se boriti Denis Stojnić, Satoshi Ishii i drugi poznati borci iz rehije. Očekujem da ću biti spreman i dat ću sve od sebe, trenirao sam svaki dan, a ako je on radio isto, borba će biti dobra. Dat ću sve od sebe da pobijedim. Trenutno sam u Austriji u Starfight gymu, dao sam sve od sebe tokom priprema kako bih bio spreman za svakoga. Ranije su mi otkazali tri borbe. Svaki dan sam radio sparinge s KSW-ovim šampionom i znam svoj nivo", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

Davalosov profesionalni MMA skor iznosi 12 pobjeda i tri poraza, trenutno je u nizu od dva poraza, a posljednju borbu je odradio 22. januara ove godine.

Edgar Davalos
Edgar Davalos

Što se tiče Vile, on ima sedam pobjeda i četiri poraza, dok je jedna borba poništena. Naš borac ima tri vezana poraza od koja su dva rezultat kontroverznih sudijskih odluka. Posljednji put se borio 29. februara prošle godine.