Ahmedhodžić je indirektno donio svom bivšem klubu pravo bogatstvo

anel
Sjajni bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić napravio je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri izborivši promociju u Premier ligu, a istovremeno je "obogatio" svoj bivši klub.

 

U matičnom Malmou svi su presretni zbog Ahmedhodžića i njegove bajkovite sezone u Championshipu. Sa svojim Sheffield Unitedom izborio je plasman u Premier ligu tri utakmice prije kraja, a s pet pogodaka i dvije asistencije trenutno je najefikasniji stoper lige.

Sasvim očekivano, izabran je u najbolji tim sezone Championshipa, a u Malmou zadovoljno trljaju ruke nakon uspjeha reprezentativca BiH u Engleskoj.

Naime, kada su dvije strane potpisivale ugovor prošlog ljeta, uz obeštećenje od 4,5 miliona eura, dogovorile su i bonus koji će se aktivirati ukoliko Ahmedhodžić izbori plasman u Premier ligu.

Kako se to i ostvarilo, Ahmedhodžić je svom bivšem timu zaradio dodatnih 12,5 miliona kruna, odnosno 1,15 miliona eura, prenosi list Sheffield Star.

"Iznad svega, sretni smo zbog Anela. Ne mogu ništa govoriti o tome jer je to dogovor dviju strana. Tužno je, ali ne smijem ništa govoriti", rekao je sportski direktor Malmoa Daniel Andersson za švedske medije o bonusima.

Da li će Ahmedhodžić ostati u Sheffield Unitedu naredne sezone ili preći u neki primamljiviji klub Premier lige u narednoj sezoni, ostaje da se vidi. Ono što se u ovom trenutku zna, jeste da je naš stoper izborio plasman u najjaču ligu svijeta i sigurno je da će imati izbor tokom ljeta gdje želi nastaviti karijeru.

 

FOTO