Ahmedhodžićev saigrač doživio je jednu od najjezivijih povreda ikada, oglasio se iz bolnice

.
Legendarni nogometaš Sheffield Uniteda Chris Basham preživio je dvije operacije nakon što je u posljednjem meču za svoj klub doživio jednu od najjezivijih povreda koje smo vidjeli posljednjih godina.

 

Basham (35) važi za jednu od najvećih legendi Sheffield Uniteda sa oko 350 nastupa u dresu Oštrica. Ipak, kako je blizu kraja karijere, njegova posljednja povreda mogla bi značiti i kraj aktivnog bavljenja nogometom.

Saigrač našeg Anela Ahmedhodžića, koji također igra u defanzivnoj liniji terena, sam se povrijedio u duelu protiv Fulhama nakon što mu je u potpunosti pukla kost tokom jednog centaršuta. Uznemirujuće scene brzo su obišle svijet.

Sada je preživio dvije operacije. Oglasio se o svemu na Instagramu i poručio da ne želi završiti karijeru, već da kreće oporavak nakon kojeg se želi vratiti na travnjake.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

"Obavljene su dvije operacije i nemam riječi da dovoljno zahvalim hirurzima na brzom odgovoru. Prva operacija bila je namijenjena za čišćenje rane i dislokaciju, a druga je bila za popravak ligamenata i postavljanje ploče na mojoj kosti, gdje je bio prijelom. Sada sam u gipsu i osjećam se puno ugodnije", rekao je Basham i najavio oporavak:

"Bit ću u Londonu još nekoliko dana, a onda idem kući da se oporavim na pravi način. Pokušavam ostati pozitivan svakog dana sa sjajnom porodicom i prijateljima oko sebe. Oduševljen sam podrškom koju imam", dodao je iskusni Englez.

(Foto: Screenshot)