Ajax i PSV se raduju sinoćnjoj pobjedi Chelseaja

Sinoćnjoj pobjedi Chelseaja protiv Arsenala u finalu Evropske lige obradovali su se brojni timovi, a među njima su Ajax i PSV.

Podsjetimo, Plavci su velike rivale pobijedili u Bakuu sa 4:1, a time su uljepšali noć fudbalerima Lyona, PSV-a, Ajaxa...

Lyon se zahvaljujući pobjedi Chelseaja plasirao direktno u grupnu fazu Lige prvaka, dok su Ajax i PSV također dobili pogodnosti.

Ajax, koji je ove sezone došao do polufinala Lige prvaka, je osvojio titulu u holandskom prvenstvu i ovog ljeta će svoj put u Evropi početi trećim pretkolom. U slučaju da se plasira u grupnu fazu, zahvaljujući sinoćnjoj pobjedi Chelseaja, bit će u drugom šeširu kada se budu izvlačile grupe, prenosi sportsport.ba

S druge strane, PSV bi, u slučaju pobjede Arsenala protiv Chelseaja, kvalifikacije za Ligu prvaka počeo od 1. kola, a ovako će to kolo preskočiti i počet će od drugog. Holandski tim također zna imena mogućeg protivnika. To će biti Basel ili Olympiakos.

Također, veliku korist sinoćnjom pobjedom Chelseaja ostvario je i autrijski tim LASK Linz. Radi se ekipi koja je viceprvak Austrije, a narednu sezonu će početi trećim kolom kvalifikacija za Ligu prvaka.