"Ako Messi odluči da ode, onda Barcelona mora promijeniti svoje ime"

.
Bivši napadač Barcelone Samuel Eto'o govorio je o trenutnoj situaciji kluba iz Katalonije.

 

Barcelona je prošlog petka pregažena s 8:2 od Bayerna u meču četvrtfinala Lige prvaka, a takav ishod doprinio je dodatnom nemiru u klubu, pa se još glasnije priča o odlasku Lionela Messija nakon toliko godina.

 

Ako neko dobro pozna Messija, onda je to kamerunski napadač koji je godinama igrao s Messijem i s kojim je osvojio dva naslova Lige prvaka.

 

"Volim Messija kao sina, želim najbolje za njega. Barcelona je Messi i mislim da ako Messi odluči otići, moramo pronaći drugo ime za ovaj klub. Sreća koju imamo u Barceloni je što imamo najboljeg igrača na svijetu i svih vremena, moramo učiniti sve da završi karijeru u ovom klubu", kazao je Eto'o.

 

Osvrnuo se i na taj težak poraz od Bayerna.

 

"Teško mi je pao poraz, ne samo zbog Lea, već zbog svih. Onaj ko nije igrao, ne može da razumije da se to dešava u nogometu. To je život, možete pasti, ali morate da ustanete i idete naprijed. Nadam se da će klub, igrači, uprava i i navijači sve to zaboraviti i hrabro i odlučno krenuti u novu sezonu sa istim žarom kao i prijašnjih godina", dodao je Kamerunac.