"Ako Messi želi igrati sa Martinezom neka dođe u Inter"

Barcelona je jučer konačno predstavila Antoinea Griezmanna kao svoje novo pojačanje. Međutim, nije Francuz jedini napadač koji se u proteklom periodu povezivao sa Kataloncima.

Jedno vrijeme se "šuškalo" da bi Barcelona mogla pokušati realizovati transfer mladog napadača Intera Lautara Martineza.

Martinezu je skočila cijena tokom Copa Americe, a nakon kontinentalnog prvenstva je došao do brojke od ukupno šest golova u 11 nastupa za reprezentaciju Argentine.

Ni Lionel Messi nije krio da je impresioniran svojim mladim sunarodnjakom (Martinez će narednog mjeseca napuniti 22 godie) što je dodatno rasplamsalo glasine o njegovom mogućem transferu u Barcelonu, prenosi Sportsport.

Međutim, Martinezov menadžer Beto Yaque poručuje da on sigurno neće napuštati Inter i da se raduje saradnji sa novim trenerom Nerazzurra Conteom.

"Lautaro Martinez neće napustiti Inter, on jedva čeka da počne raditi sa Conteom", izjavio je Yaque, pa nastavio:

"Naravno da je sjajno kada vas hvali najbolji igrač na svijetu. To vam pruža zadovoljstvo... Lautaro je bio jako sretan kada je čuo Messijeve komplimente i to mu je samo dalo želju da počne raditi još napornije kako bi dostigao svoje ciljeve".

"Međutim, Lautaro misli samo o Interu. Sretan je sa Nerazzurrima i sanja velike snove. Conte ga je već zvao da mu objasni metode rada i definitivno računa na njega", istakao je Yaque, pa dodao:

"Istina je, bilo je interesa iz Barcelone za Martineza, ali nas niko iz kluba nije zvanično kontaktirao. Za neke glasine znamo da su, do određene mjere, istinite, ali Lautaro ostaje u Interu... Recimo to ovako: Ako Messi želi igrati sa Martinezom, onda neka dođe u Inter".