Ako mislite da će Ronaldo osvojiti Zlatnu loptu, onda će vas kvota obradovati

Jedan od centralnih sportskih događaja do kraja 2018. godine bit će ceremonija dodjeljivanja Zlatne lopte, koja će biti organizovana 3. decembra u Parizu.

Za najveće individualno priznanje u fudbalu nominovano je 30 igrača, ali je svega nekoliko kandidata koji se s pravom mogu nadati da će osvojiti Zlatnu loptu.

Zanimljivo je pogledati šta kažu kladionice, a još zanimljivije to što je MOZZART proglasio Luku Modrića daleko najvećim favoritom za ovu nagradu. Hrvatski fudbaler je već nagrađen za najboljeg igrača Evrope i svijeta za ovu godinu, a kvota na njegovu pobjedu u izboru za Zlatnu loptu je prilično niska.

Iako je Modrić zaista prvi favorit za ovo priznanje, mnogi vjeruju da će Cristiano Ronaldo stići do svoje treće uzastopne Zlatne lopte. Kvota na njegovo osvajanje u MOZZART-u je odlična, nikad veća - 5,00.

Isti koeficijent se nudi i na Antoinea Griezmanna, dok je četvrti favorit Kylian Mbappe sa kvotom 11. Dalje slijede Messi, Salah. Hazard, Neymar...

Ako Modrić zaista osvoji Zlatnu loptu, postat će prvi fudbaler nakon 2007. godine koji je došao do ove nagrade prije nego što je počela era Cristiana Ronalda i Lea Messija, koji se od tada smjenjuju na tronu. Posljednji osvajač prije njih dvojice bio je Kaka.