Ako Zmajeve ne motiviše poruka njihove "noćne more" teško da će onda bilo šta drugo

.
BiH gostuje Finskoj

 

Dok su Zmajevi obilazili dom rodnu kuću bh. nobelovca Ive Andrića iz Finske stižu poruke koje moraju motivisati bh. reprezentatativce.

Bosna i Hercegovina novo izdanje Lige nacija otvara gostovanjem reprezentaciji Finske, starom poznaniku i dugogodišnjem rivalu naše selekcije na međunarodnoj sceni.

Zmajevi i Sove su do sada odigrali niz međusobnih duela, a ako se za nekog igrača može reći da je noćna mora bh. selekcije onda je to Temmu Pukki.

Kad god bi igrao protiv BiH našoj odbrani je zadavao ozbiljne probleme, a sigurno će se i u subotu na njega morati obratiti posebna pažnja.

Uoči tog susreta Pukki je poručio da se nada kako će Finci slaviti novu pobjedu i tako svojim navijačima prirediti veliku zabavu.

"Bosna i Hercegovina nam je poznat protivnik, u posljednje vrijeme se često sa njima susrećemo. Mislim da je dobro što na startu igramo protiv njih", rekao je napadač Norwicha.

"Posljednji put smo ih teško pobijedili s igračem manje. Sigurno su kvalitetni, ali nadamo se da ćemo ih pobijediti u subotu i svojim navijačima prirediti veliku zabavu", poručio je Pukki.

Inače, reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su posjetili rodnu kuću Ive Andrića u Travniku.

Zmajevi su bili oduševljeni onim što su mogli da vide u Memorijalnom muzeju koji se sastoji od rodne sobe, sobe posvećene romanu "Travnička hronika", fototeke sa fotografijama sa dodjele Nobelove nagrade, biblioteke sa umjetničkom zbirkom i "slušaonice".

Za bh. reprezentativce je za ovu priliku priređen i ručak, a nakon povratka u Trening centru NS/FS BiH u Zenici bit će odrađen trening.

Inače, subotnja utakmica se igra u subotu od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Helsinskiju, a glavni arbitar meča će biti 31 godišnji Škot, Nick Walsh.