Alan Širer najbolje hrvatske igrače uporedio s mrtvacima koji hodaju

Alan Širer (Alah Shearer) dio kolumne za BBC posvetio je Hrvatskoj uoči polufinala Svjetskog prvenstva protiv Engleske (srijeda, 20 sati).

- Znamo da Hrvate zabrinjavaju slobodni udarci i korneri, a kada ih gledam, ne vidim razlog zbog kojeg ih se trebamo bojati - poručuje legendarni engleski napadač. 

Hrvatsku je gledao protiv Rusije i nije ostao impresioniran. Smatra i da su Modrić i društvo ostali bez snage nakon produžetaka u osmini finala i četvrtfinalu. 

"Naravno, imaju tehnički nadarene igrače poput Luke Modrića i Ivana Rakitića, ali su mi oni izgledali kao mrtvaci koji hodaju u produžecima protiv Rusije. Trebamo ih respektirati zbog kvalitete koje posjeduju, ali ne i bojati ih se." 

Širer navodi da je Engleska samim plasmanom u polufinale napravila ogroman posao. 

- Napravili su fantastičan posao što su među četiri. Ljudi mogu govoriti da nisu pobijedili još nikog velikog, ali to uopće nije važno. Možete pobijediti samo onu reprezentaciju protiv koje igrate, a to naša momčad radi - rekao je Širer, koji je ponosan na ovu englesku momčad.

"Bili smo smiješni prije dvije godine na Euru, ali više nismo. Sada svi znaju ko smo i kako igramo. Bilo je briljantno promatrati kako ova momčad raste i raste. Mislim da niko nije mislio da možemo do polufinala, ja sigurno nisam."