Alcaraz i Rune ispisali historiju Wimbledona

.

Prvi teniser svijeta Carlos Alcaraz (20) plasirao se u četvrtfinale Wimbledona, bio je bolji od Mattea Berretinija (3:6, 6:3, 6:3, 6:3).

Matteo Berretini je imao nešto više problema na servisu u prvom setu. U dva je navrata morao spašavati break lopte, a na kraju je napravio break u ključnom trenutku. U osmom gemu poveo je 5:3, a kada je dobrim servis gemom osigurao break, osvojio je prvi set.

U drugom setu Alcaraz je s breakom poveo 4:1 i nije ispuštao tu prednost da bi još ranije u trećem setu oduzeo servis suparniku. Do kraja seta napravio je još jedan break pa je ostalo 6:3.

Carlos je stekao ogromno samopouzdanje u ta dva seta, nije dopuštao Matteu da se približi svom servisu, a u četvrtom setu uglavnom su serveri lako osvajali gemove. U osmom gemu Alcaraz je lako osvojio gem na servis Berretinija, poveo 5:3 i meč je bio gotov.

Holger Rune (20) izbacio je Grigora Dimitrova (3:6, 7:6, 7:6, 6:3) i bit će protivnik Alcarazu u četvrtfinalu Wimbledona. Ovo je prvi put u historiji da će se dva tenisera mlađa od 21 godinu boriti međusobno u četvrtfinalu Wimbledona.