Alegri pregovara s Parižanima

jgkzgho
U susret ljetnom prijelaznom roku

Kada se klub mora odlučiti između trenera i igrača koji vrijede zajedno možda i 300 miliona eura, jasno je da je šef struke taj koji će izgubiti bitku. Takva je, izgleda, sudbina Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel), koji će, po svemu sudeći - od nesuglasica s Brazilcem Nejmarom, do svađe sa Francuszom Mbapeom (Mbappe), na kraju sezone završiti posao u PSG-u. Možda ga može neko čudo, zvano trofej Lige prvaka, spasiti. 

Kako pišu danas francuski mediji, PSG je već počeo pregovore s Masimilijanom Alegrijem. Trofejni trener, bivši strateg Juventusa, slobodan je od ljetos, kada je otišao s klupe crno-bijelih iz Torina. Tada je rekao da će uzeti godinu predaha i evo, polako kuje planove da se vrati naljeto. Ako se bude lopta do tada zakotrljala. 

Glavni čovjek za vezu je Brazilac Leonardo, nekadašnji as Milana i sadašnji sportski direktor PSG-a, koji je veliki Alegrijev obožavalac. Brazilac je ubjeđen da je Italijan pravi čovjek koji može da dovede Parižane do same završnice Lige prvaka, kao što je to dva puta uspio s Juventusom. Doduše, oba finala je izgubio, analizira "Mozzart sport".