Alexis Pinturault kao lavina

Francuski skijaš, Alexis Pinturault, slavio je danas na domaćem terenu u Val d' Isereu svoju drugu pobjedu sezone, a prvu u slalomu.

Novi vodeći u poretku Svjetskog kupa spustio se niz stazu kao lavina, te naprosto pomeo sve što mu se našlo na putu. Sa 1.44 sekunde završio je trku ispred drugoplasiranog Andrea Myhrera, koji je sa osvajanjem drugog mjesta postao najstariji skijaš koji se ikada popeo na podijum u Svjetskom kupu. Treći je, pomalo iznenađujuće, završio Stefano Gross iz Italije, koji je napravio veliku grešku, ali je nestvarno odvezao donji dio staze i stigao na podijum sa jednom stotinkom ispred četvrtoplasiranog Henrika Kristoffersena. 

Najbolji Austrijanac danas bio je Michael Matt na petom mjestu, šesti je bio Kristoffer Jakobsen iz Švedske, sedmi Loic Meillard iz Švicarske, zatim slijede još jedan Francuz i Norvežanin Victor Muffat-Jeandet i Sebastian Foss- Solevaag, da bi TOP 10 kompletirao Daniel Yule iz Švicarske.

Ovo je bio posljednji slalom ove godine, a najbolji slalomaši će ponovo doći na svoje 5. januara na zagrebačkom Sljemenu.