Allegri četvrti put najbolji trener Serije A, Inzaghi i Sarri ni blizu trenera Juventusa

Nogometni savez Italije proglasio je Massimiliana Allegrija za najboljeg trenera u sezoni 2017/2018., što je četvrta ovakva nagrada za trenera Juventusa.

Allegri je dobio 17 glasova i uvjerljivo je na prvom mjestu, a na drugom mjestu sa po osam glasova nalaze se trenutni trener Lazija Simone Inzaghi i bivši trener Napolija Maurizio Sarri koji sada trenira Chelsea. 

Ovo je četvrta nagrada Allegriju za najboljeg trenera apeninskog poluotoka. Prvu je dobio 2011. godine kao trener Milana, a pored ove godine priznanje za najboljeg trenera dobio je 2015. i 2016. godine. 

"Želim zahvaliti svima koji su glasali za mene, ali prije svega klubu i igračima zato što oni idu na teren i pobjeđuju mečeve. Uvijek je zadovoljstvo biti ovdje, a naš cilj za ovu sezonu je osvajanje osmog Scudetta i Lige prvaka", kazao je Allegri.

Pored Milana i Juventusa, Allegri je trenirao Cagliari, Sassuolo, Grosseto, SPAL i Aglianese, a na klupi Stare dame je od 2014. godine. 

Juventus je u posljednjem kolu pobijedio Milan na San Siru rezultatom 2:0 te je zadržao lidersku poziciju u Seriji A, dok je nedavno u finišu meča ispustio prednost protiv Manchester Uniteda i doživio je prvi poraz u ovoj sezoni.