Alvesu uskoro počinje suđenje, neće mu biti dobro kada čuje visinu moguće kazne

.

Teške životne trenutke već odavno proživljava nekadašnji član Barcelone Dani Alves. Alves je u pritvoru i uskoro ga očekuje suđenje zbog navodnog seksualnog zlostavljanja 23-godišnje djevojke u jednom noćnom klubu u Barceloni.

Sve se desilo 30. decembra 2022. godine, a Alves je sve demantovao, no sud je bio jasan. Već skoro godinu dana je u pritvoru i suđenje če početi početkom naredne godine.

Advokati druge strane zatražili su maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora za bivšu brazilsku nogometnu zvijezdu. Sud je utvrdio da ima dovoljno dokaza da suđenje počnje, a tužitelji su također tražili i 150.000 eura odštetea žrtvi.

Također, navedeno je da Alvesu treba biti zabranjen bilo kakav kontakt sa navedenom osobom narednih deset godina. On je ranije bio spreman platiti i novac kako bi se branio sa slobode, ali sud je naveo da postoji mogućnost bijega i zbog toga mu to nije dozvoljno.

Alvesova žrtva ranije je ispričala šta se zapravo desilo te noći. Brazilac je od nje tražio da dođe za njim i da razgovaraju, a kada su došli do wc-a nastao je haos.Navela je da je željela zatim da ode i nije imala namjeru imati bilo šta sa Alvesom, ali da je on tada izgubio živce. Oglušio se na njene zahtjeve i počeo zavlačiti ruku u intimna područja.

"Sjećam se da je to počeo raditi, a ja sam mu govorila da moram da idem. Podigao mi je haljinu i natjerao me da sjednem na njega. Inzistirao je da mu moram reći da sam njegova mala ku*va. Počeo mi je svašta pričati. Opirala sam se. Povrijedio mi je koljeno, imala sam ranu, onda se naljutio i zgrabio za vrat i počeo šamarati jer sam odbila da ga zadovoljim. Pokušao me natjerati da mu dam oralni seks. Odmicala sam se, sve dok me nije uhvatio za vrat i počeo šamarati"., navela je nedavno.

Brazilac je ranije kazao da djevojka nije imala ništa protiv njihovog intimnog druženja, a da sve nije odmah priznao kako bi sačuvao svoj brak.

Alves je smješten u zatvoru Brians 2 i o njemu se sada malo zna. Pokušao je na sve načine izaći na slobodu, no jasno je bilo da bi uz novac koji ima i poznanstva mogao 'nestati'.

Nakon toga javila se i njegova bivša supruga koja ga je prvo branila, a zatim je i sama kazala da je on za nju mrtav, te da bukvalno ne postoji u njenom životu.

Dani Alves bio je jedan od najtrofejnijih fudbalera. Osvojio je tri naslova Lige prvaka, šest puta prvenstvo Španije s Barcelonom, dva naslova s PSG-om u Francuskoj, dva UEFA kupa sa Sevillom, dok je s reprezentacijom Brazila osvajao dva puta Copa Americu.

Sve je sada 'palo u vodu' i sva bogata karijera biće uništena velikom mrljom, ma kako da završi proces na sudu.