Amel Tuka, Azra Dedić i Razija Mujanović zvijezde sinoćnje manifestacije Olimpijskog komiteta BiH

Sinoć je u Zetri u Sarajevu održana manifesticija povodom izbora najboljeg sportiste 2019. godine. Zasluženo je titulu najboljeg u 2019. godini ponio Amel Tuka, bh. atletičar i srebreni sa Svjetskog prvenstva iz Dohe ove godine.

Posebne nagrade Međunarodnog olimpijskog komiteta dobili su Razija Mujanović, jedna od najvećih sportista BiH svih vremena, koja je trenutno na poziciji menadžera ženske reprezentacije u košarci i koja sa njom niže samo pobjede. Također, posebnu je nagradu dobila i naša Azra Dedić, zlatna djevojka sa Une i sa Evropskog prvenstva.

Priznanje je sinoć dobio i još jedan Krajišnik, Edin Vučelj iz Bužima, koji je nedavno osvojio prvo mjesto u Antaliji u kikboksingu.

Na manifestaciji se okupio i veliki broj sportista i sportskih radnika, ali javnih ličnosti među kojima ambasadori Sjedinjenih američkih država i Japana, zatim ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i drugi.