Amel Tuka: Prošao je jedan dan, ali i dalje ne mogu opisati kako se osjećam

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka sinoć je u Dohi osvojio srebrenu medalju u finalu utrke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu.

Tuka je tako popravio rezultat sa SP-a iz 2015. godine kada je bio bronzani, a sada se u BiH vraća sa srebrenom medaljom koja je historijska za našu državu što se tiče atletike.

Amel se u BiH vraća u petak kada će doputovati u Sarajevo gdje je već zakazan doček na aerodromu, ali pravi spektakl očekuje ga u Zenici gdje se planira veliki doček za drugog najbržeg čovjeka na svijetu na 800 metara.

Tuka je prije nekoliko trenutaka objavio video na svom Facebook profilu i poručio da jedva čeka da se vrati u BiH, te da još jednostavno ne može opisati kako se osjeća.

"Prošao je jedan dan nakon osvajanja historijske srebrene medalje, ali moram priznati utisci su još tu i ne znam ni sam još kako se osjeća. Presretan sam i preponosan za sve što sam postigao za sebe i svoju Bosnu i Hercegovinu. Čuo sam da se sprema veliki doček u BiH i da se ljudi raduju mom uspjehu. Jedva čekam da se vratim kući i da podijelim ovo sa svojim Bosancima i Hercegovcima", poručio je Tuka.