Amel Tuka: Nemojte to raditi zbog dječice koja tek trebaju zavoljeti ovaj sport

.
- Nemojte govoriti kako je neko "tek šesti" ili "tek sedmi", i dalje je bolji od stotine njih, koji bi sve dali da su na tom mjestu, poručio je Tuka

 

Najbolji bh. atletičar, Amel Tuka, oglasio se putem društvenih mreža, a povod njegovog javljanja je razočarenje koje je doživio nakon natpisa pojedinih bh. medija nakon njegovih posljednjih utrka na kojima nije uspjevao da se plasira na pozicije koje donose neko od mjesta na postolju.

Tuku su očito "pogodili" novinarski naslovi poput onih "Tuka tek šesti", "Tuka tek sedmi".., i slični, pa je odlučio da to prokomentariše na svom FB profilu i odgovori kritičarima.

"Još jednom ću ponoviti kako sam ponosan što sam uspio izboriti finale Dijamantske lige.

Za one koji ne znaju, to je moje prvo dijamantsko finale i izuzetno sam ponosan na taj podvig, uprkos svim problemima, sa kojima sam se susretao.

Ne mogu reći da me nije zabolilo kada sam pročitao: "Tuka tek sedmi, Tuka tek šesti"! Jeste, zabolilo me, jer to sedmo mjesto je meni donijelo plasman u finale, gdje se mogu plasirati samo najbolji na svijetu, a Bosna i Hercegovina će u tom finalu imati mene i ja ću opet staviti srce na svoj grb, jer je to moja zastava, koju sa ponosom nosim.

Radujem se finalu, a još se više radujem kada vidim koliko dječaka i djevojčica trenira atletiku i koliko im znači podrška aktivnih sportista.

Zato, nemojte zbog te dječice, koja tek trebaju zavoljeti ovaj sport i napraviti rezultate za Bosnu i Hercegovinu, govoriti kako je neko TEK ŠESTI ili TEK SEDMI... I dalje je bolji od stotine njih, koji bi sve dali da su na tom mjestu...

Eto, ne zamjerite. Voli vas Amel!", stoji u objavi našeg atletičara na njegovom FB profilu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=384367819713967&set=a.208509803966437&type=3