"The Analyst": Belgija favorit za titulu, Španiji najveće šanse za ulazak u četvrtfinale

asd
Osminu finala prošle su tek tri reprezentacije koje su bile prve nakon takmičenja po grupama – Italija, Belgija i Engleska, te tri od četiri najbolje trećeplasirane selekcije – Češka, Švicarska i Ukrajina

Evropsko prvenstvo došlo je do četvrtfinala, tako da je ostalo je još osam reprezentacija među kojima ćemo dobiti novog prvaka Evrope. U osmini finala ispali su aktualnih svjetski prvak Francuska, viceprvak Hrvatska, ali i aktuelni evropskog prvaka Portugala, kao i svjetskog prvaka iz 2014. Njemačke.

Osminu finala prošle su tek tri reprezentacije koje su bile prve nakon takmičenja po grupama – Italija, Belgija i Engleska, te tri od četiri najbolje trećeplasirane selekcije – Češka, Švicarska i Ukrajina.

U petak nas čekaju četvrtfinalni dvoboji Švicarska – Španjolska i Belgija – Italija, a u subotu Češka – Danska, te Ukrajina – Engleska. 

"The Analyst" je dao prognozu završnice Eura, gdje najveće šanse za ulazak u četvrtfinale ima Španija (72,2 posto), a Furija je i drugi favori za naslov (24,1 posto).

Veće šanse za naslov ima tek Belgija – 24,4 posto.

Englezi imaju najveće šanse za ulazak u finale (46,2 posto), ali su tek treći favoriti za naslov (17,7 posto). Italijani imaju 15,3 posto šansi za naslov, Danci 7,4 posto, Ukrajinci 4,4 posto, Švicarci 4,1 posto, a Česi tek 2,8 posto.