Ancelotti o ispadanju PSG-a iz Lige prvaka: Da sam ja trener, skočio bih s prvog mosta

Trener Napolija Carlo Ancelotti izjavio je za talijanske medije da bi vjerovatno skočio s prvog mosta da je kojim slučajem bio trener PSG-a nakon ispadanja od Manchester Uniteda u Ligi prvaka.

Ancelotti je u periodu od 2011. do 2013. godine bio trener PSG-a, a nakon toga je otišao u Real Madrid s kojim je postao prvak Evrope. Uslijedilo je preuzimanje Bayerna i neslavna avantura u Njemačkoj, nakon čega se vratio u Italiju gdje je preuzeo Napoli.

U izjavi za talijanske medije, Don Carlo je rekao da bi skočio s prvog mosta na koji bi naišao da je kojim slučajem bio trener PSG-a u srijedu kada je ovaj tim ispao od Manchester Uniteda u Ligi prvaka.

Podsjećamo, Parižani su u prvom meču na Old Traffordu slavili rezultatom 2:0 i gotovo niko nije očekivao da će desetkovani Manchester United, koji je u Pariz stigao bez pola prvog sastava, napraviti veliko iznenađenje i proći u četvrtfinale Lige prvaka. 

"Da sam bio PSG-ov trener te večeri, skočio bih s prvog mosta na koji bi naišao", rekao je trenutni trener Napolija., piše Klix.

Ancelotti je trenutno trener Napolija koji se nalazi na drugom mjestu Serije A sa čak 16 bodova manje od Juventusa, a u prvom meču osmine finala Evropske lige slavili su protiv Salzburga rezultatom 3:0.