Ancelotti donio (ne)očekivanu odluku o Karimu Benzemi

.
Real Madrid suvereno je krenuo u misiju odbrane titule prvaka Španije i Evrope.

 

U Ligi prvaka su nakon tri kola maksimalni s pobjedama nad Celticom, Leipzigom i Shakhtarom, dok su u Primeri na diobi prvog mjesta s Barcelonom sa po 19 bodova.

Sutra Kraljevi igraju novi meč u Primeri i to protiv Getafea, no bez svoje glavne zvijezde, Karima Benzeme.

Benzema, veliki favorit za osvajanje Zlatne lopte koja će se ovog mjeseca dodijeliti u Parizu, tako se pridružio belgijskom golmanu Thibautu Courtoisu i španskom veznjaku Daniju Ceballosu na spisku nedostupnih igrača za utakmicu s Getafeom.

Francuski golgeter, koji se nedavno oporavio od problema s mišićem, odigrao je dvije utakmice ove sedmice u razmaku od samo tri dana, a trener Carlo Ancelotti želi ga odmoriti ovog vikenda.

Benzema, koji u petak nije sudjelovao na treninzima koje su odradili njegovi saigrači u trening centru Valdebebas, trebao bi se vratiti u prvih jedanaest Reala za utakmicu sa Shakhtarom iz Donjecka u Ligi prvaka koja je na rasporedu u utorak u Varšavi, a potom i u veliki derbi s Barcelonom 16. oktobra u La Ligi, dan prije nego što France Football objavi ime pobjednika Ballon d'Or 2022.

Thibaut Courtois, koji ima problema s donjim dijelom leđa, propustit će treću utakmicu zaredom, dok Dani Ceballos slijedi plan oporavka od povrede mišića bicepsa femorisa desne noge.

Inače, Karim Benzema je glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte. Nedavno je na internetu procurio navodni poredak u utrci za tu nagradu, a Francuz je uvjerljivo prvi.

Iza sebe je ostavio Manea, Vinicusa, Salaha, Lewandowskog, Mbappea, De Bruynea, Modrića i druge sjajne fudbalere.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.