Ancelotti je gledajući Inter - Atletico poslao poruku Perezu: "On je novi Modrić"

.
Sprema li se nova transfer bomba?

 

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez namjerava u budućnosti dovoditi nove igrače, a najviše bi volio pronaći "novog Luku Modrića".

Luka Modrić polako završava svoju višegodišnju fantastičnu epizodu u Madridu. Sve je izvjesnije da hrvatski reprezentativac igra posljednju sezonbu na Santiago Bernabeuu, dok Perez u dogovoru sa Carlom Ancelottijem pokušava stvoriti Dream Team i nove Galaktikose za budućnost.

Kylian Mbappe je vjerovatno Realovo najveće pojačanje na ljeto. Iako Francuz nije potvrdio prelazak u Madrid, svima je jasno da će se to dogoditi sada kada je PSG-u poručio da odlazi na kraju sezone. I dalje se očekuje dolazak lijevog beka Bayerna Alphonsa Daviesa, ali će se intenzivno raditi i na dovođenju centralnog veznjaka, po mogućnosti što sličnijeg Luki Modriću.

Na Santiago Bernabeu neprestano procjenjuju mogućnosti koje nudi tržište, a koje će ekipi Carla Ancelottija omogućiti iskorak u kvaliteti. Nema baš puno igrača koji bi mogli da zadovolje apetite Ancelottija, a još manje da ih se smatra nasljednicima čarobnjaka kakav je Modrić, međutim čini se da su Madriđani uspjeli da nađu "onog pravog".

Carlo Ancelotti već je u nekoliko navrata razgovarao s Florentinom o italijanskom veznjaku Nicolu Barelli, a navodi se da su Perez i njegovi saradnici posebnu pažnju na ovog fudbalera obratili sinoć tokom meča osmine finala Lige prvaka Inter - Atletico (1:0).

"On je novi Modrić, predsjedniče", poručio je prezadovoljni Ancelotti šefu Reala nakon utakmice na Giuseppe Meazzi. I sam Perez je bio impresioniran igrom reprezentativca Italije. Ancelotti u svom sunarodnjaku vidi novog Modrića.

Real će ostati fokusiran na Mbappea i Daviesa, ali cilj je da Barella ili na ljeto ili malo kasnije dođe u Madrid. Ovaj 27-godišnjak je odigrao 33 utakmice i postigao dva gola z pet asistencija i na dobrom je putu da s Interom osvoji novi naslov u Seriji A.

Osim toga, Barella je s Interom prošle sezone igrao finale Lige prvaka, ali je Mancheste City bio bolji. On bi mogao postati četvrti Italijan koji je nosio dres Reala nakon Christiana Panuccija, Antonija Cassana i Fabija Cannavara, no od 2009. godine niko iz ove fudbalski jake i moćne zemlje nije nastupao u najvećem klubu na svijetu.

Cannavaro je 2006. iz Juventusa došao u Real, te je za Kraljeve do 2009. odigrao 118 mečeva i dao jedan gol. Prethodno je 2006. Cassano došao iz Rome, no bio je u Madridu tek jednu sezonu .- odigrao je 29 mečeva i dao četiri gola. Prvi Italijan u Madridu je Panucci, koji je doveden 1997. iz Milana, a na 96 mečeva je u naredne dvije godine postigao šest golova za Real.

Iako odavno nije Italijan nosio bijeli dres, mora se priznati da im je čovjek te nacionalnosti jedan od najznačajnijih u novijoj historiji, a svakako mislimo na Ancelottija koji je klubu donio dvije titule Lige prvaka i jednu titulu u Španiji te nekoliko "manje važnih trofeja".