Ancelotti tužan zbog situacije s Modrićem: Lično me to jako pogađa, meni je najteže

..

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti govorio je o situaciji s Lukom Modrićem (38), hrvatskim nogometašem koji je ove sezone pao u drugi plan na Santiago Bernabeu.

Modrić je uglavnom na klupi, a sam Ancelotti priznao je da mu je teško donositi takve odluke vezane za legendu Reala i svjetskog nogometa.

Modrić je prije dva dana odigrao cijeli meč u pobjedi Reala nad Getafeom od 2:0, ali dva ranije duela zaredom je presjedio na klupi i Ancelotti ga čak nije slao ni na zagrijavanje.

"Jako je teško ostavljati na klupi profesionalce koji treniraju i rade dobro, te koji su ozbiljni i motivirani", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu na pitanje koliko mu je teško izostaviti Modrića.

Objasnio je da je njemu najteže donositi takve odluke kojim stavlja nekoga poput Modrića u drugi plan.

"Posebno mi je teško ne stavljati u igru igrače koji su ovdje obilježili jedno razdoblje, i koji ga nastavljaju obilježavati. Kome je teže donositi takve odluke nego meni, koji sam zahvalan Luki na svemu što je napravio tokom mog boravka ovdje. Iznimno mi je stoga teško i komplicirano. Lično mi je najteže. U sportskom smislu i ne jer mi je posao donositi takve odluke, ali kao osobu me jako pogađa", rekao je Ancelotti, čuveni stručnjak na klupi Reala.

Prije nekoliko dana ponovno se pokrenula priča o Modrićevom statusu u Realu, pošto je sve jasnije da naljeto napušta klub.

"Modrić je legenda Reala i nogometa, on je taj koji će odlučiti o sljedećoj sezoni", poručio je Ancelotti i stao na kraj brojnim nagađanjima da on ne želi Modrića u ekipi.

Modrić je ove sezone upisao 17 nastupa u La Ligi, ali skupio je tek 890 minuta na terenu i ima učinak od jednog gola i 4 asistencije.

Ukupno je za Real odigrao 513 utakmica, postigao 38 golova i upisao 83 asistencije.