Ancelotti tvrdi da je u godinama, ali video Luke Modrića iz Zagreba za njega je strašan šamar!

.
Ko bi rekao da ima 38 godina

 

Carlo Ancelotti našao se ponovo na meti kritika fudbalske javnosti nakon utakmice Hrvatska - Armenija, a naravno u centru pažnje bio je Luka Modrić. O jednom detalju sa sinoćnje utakmice svi pričaju, a isti je pokazao da tvrdnja italijanskog stručnjaka baš i "ne pije vodu".

Hrvatska je upisala pobjede u odlučujućim mečevima protiv Latvije i Armenije i zasluženo se plasirala na Evropsko prvenstvo jer je uspjela doći do druge pozicije u svojoj grupi.

Jedan od glavnih igrača i u ovim utakmicama bio je Luka Modrić koji je sinoć odigrao cijeli meč, dok je protiv Latvije s terena izašao tek u 86. minuti i jasno je pokazao da i pored činjenice što ima 38 godina i dalje je u vrhunskoj fizičkoj formi.

Upravo njegova fizička forma i izgovor da je Modić u godinama je glavni argument Ancelottija što hrvatski reprezentativac ne igra tako standardno ove sezone u Real Madridu što je sve iznenadilo.

Modrić nema ni blizu minutažu u kraljevskom klubu kao nekada, a dolaske na okupljanja reprezentacije koristi kako bi Ancelottiju pokazao da baš nije upravu kada tvrdi da je u godinama i da je fizička sprema nešto lošija.

I pored toga što ima već 38 godina Modrić je i sinoć na Maksimiru demonstrirao kakav je majstor, ali i da u njegovom slučaju godine ništa ne znače.

Naime, Modrić je u 75. minuti oduševio sve nevjerovatnim prodorom, te je na kraju kreirao zicer za Budimira koji nije uspio po drugi put da zatrese mrežu Armenije.

Modrić je loptu uzeo na preko 40 metara od gola Armenije i sjajnim prodorom je oduševio navijače na stadionu, a očito iznenadio igrače protivničkog tima pored kojih je iskusni kapiten Hrvatske prošao kao metak.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

I ovaj detalj pokazao je da Ancelottijeve izjave i tvrdnje za Modrića baš "ne piju vodu". Upravo o situaciji iz 75. minute pričaju ovog jutra u Španiji, te mnogi tvrde da Modrić zaslužuje ponovo da se vrati u početni sastav Real Madrida.

 

U nedjelju će svi čekati potez Carla Ancelottija

Sigurno je da je Ancelotti pratio Realove reprezentativce i vidio Modrićev učinak u mečevima protiv Latvije i Armenije, a da li će to promijeniti status hrvatskog veznjaka u kraljevskom klubu saznat ćemo veoma brzo.

Naime, Real Madrid nakon reprezentativne pauze nastavlja sezonu već u nedjelju utakmicom 14. kola La Lige kada će gostovati Cadizu.

Da li će Ancelotti dati Modriću šansu od prve minute i poslušati konačno "krik" navijača Real Madrida ostaje nam da vidimo.

Inače, Modrić je odigrao ove sezone tek 647 minuta na 15 mečeva Reala u svim takmičenjima i ima jednu asistenciju. Primjera radi u tom periodu na šest mečeva za Hrvatsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrao je skoro 600 minuta što je jasan pokazatelj koliko je njegova minutaža pala u Realu ove sezone.