Ancelotti zadao težak udarac Dušanu Vlahoviću i uništio mu životni san

Dušan
Prethodnih sedmica u španskim i italijanskim medijima dosta se špekuliše o tome da bi Dušan Vlahović na kraju ove sezone mogao napustiti Juventus i karijeru nastaviti u Real Madridu, ali čini se da je Carlo Ancelotti stavio tačku na sve to.

 

U finišu januarskog prelaznog roka pojavile su se špekulacije da Real Madrid prati Vlahovića i da želi dovesti srbijanskog napadača već ove zime, ali na kraju od toga nije bilo ništa jer nikakva zvanična ponuda nije stigla na adresu Juventusa.

Međutim, špekulacije oko Vlahovićevog prelaska u Real Madrid su se nastavile i nakon toga, a prije nekoliko dana ugledna Marca objavila je da će ovaj napadač sigurno biti među glavnim metama na ljeto.

Jasno je da je Real Madridu potreban još jedna pravi napadač jer na raspolaganju trenutno imaju samo Karima Benzemu, ali u mečevima u kojima Francuz nije igrao najbolje se vidjelo koliko im fali još jedan napadač.

Sigurno je da će Real Madrid pokušati dovesti još nekog napadača koji bi trebao biti zamjena za Benzemu i španski mediji su objavil da bi to mogli biti Vlahović ili Richarlison.

Također, objavljeno je i da sam Vlahović sanja o tome da jednog dana zaigra u dresu kraljevskog kluba i da je navodno svog agentu poručio da je odlazak u Real Madrid prioritet ukoliko postoji bilo kakav interes Kraljeva.

Ipak, italijanski mediji uspjeli su doći do Ancelottija i pitati ga oko toga da li će Real Madrid dovesti napadača koji bi mogao biti prava konkurencija Benzemi i čak imati prednost ispred njega, ali iskusni stručnjak je kratko i jasno poručio da se to neće desiti.

"To što pišu da je Real Madridu potrebna nova devetka je samo mišljenje novinara. Imamo Karima koji doduše više nije tako mlad, ali bit će sigurno s nama i iduće sezone i tu je sve jasno. Ne razmišljamo o pojačanjima, a posebno ne trebamo napadača kada imamo Benzemu koji je najbolji na svijetu", rekao je Ancelotti.

Čini se da će Vlahovićev transfer na ljeto u Real Madrid biti skoro nemoguća misija jer ni Juventus nije baš raspoložen da proda srbijanskog napadača na kraju ove sezone.

Real traži napadača koji će pristati da bude rezerva Benzemi i jasno je da bi Vlahović teško to prihvatio. Navodno, Vlahovićev odlazak u Real Madrid bit će izvjestan tek kada Benzema više ne bude dio tog kluba.