Ancelottijev "posebni plan" za Manchester City iznenada ugledao svjetlo dana

.
Priprema osvanula na društvenim mrežama

 

Jedan od najzanimljivijih duela četvrtfinala Lige prvaka odigrat će Real Madrid i Manchester City.

Kada spomenemo četvrtfinale koje će odigrati ove dvije ekipe svi se odmah sjete posljednjih utakmica koje su ove dvije ekipe odigrale u sklopu Lige prvaka.

Činilo se tada da će Manchester City proći dalje, imali su prednost do 90. minute na Santiago Bernabeuu, ali su u samo nekoliko minuta sudijske nadoknade primili dva gola.

Na kraju su eliminisan iz Lige prvaka, ali su iz tog poraza očito dosta naučili jer su se vratili još jači i osvojili Ligu prvaka.

Ponovo će ove ekipe igrati u okviru Lige prvaka i jasno je da nas očekuju dvije jako zanimljive utakmice i svi očekuju da će samo neke nijanse riješiti utakmicu.

 

Navodno je procurio i "plan" koji Ancelotti ima za utakmicu protiv Manchester Cityja, a koji namjerava u djelo sprovesti u narednim danima.

Naime, Ancelotti je odlučio na koji način će pripremati utakmicu protiv aktuelnog prvaka Engleske.

Real Madrid će do utakmice sa Manchester Cityjem odraditi šest treninga, a specijalni program biti će napravljen za Bellinghama i Valverdea.

[related]https://twitter.com/MadridXtra/status/1774919908280696900[/related]

Guardiola se žalio na zgusnut raspored, Ancelotti mu odgovorio

Manchester City ove sezone brani titulu prvaka Evrope, a ekipa Pepa Guardiole u četvrtfinalu ovog takmičenja igrat će dvomeč upravo protiv Real Madrida.

 

Prva utakmica ovih rivala igrat će se na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu 9. aprila s početkom u 21 sat, te je jasno da nas očekuje pravi spektakl i borba za mjesto u polufinalu Lige prvaka.

U centru pažnje pred ovaj susret našao se Pep Guardiola koji je ponovo žestoko kritikovao zgusnut raspored Manchester Cityja koji je prouzrokovan zbog takmičenja u Engleskoj.

Građani će u 21 dan odigrati čak sedam utakmica i svaka je iznimno bitna jer su igri trofeji. Zbog toga Guardioli nije jasno zašto je toliko utakmica "ugurano" u tako kratkom periodu, te je izdvojio kakvu prednost ima Real Madrid

"Igramo protiv Aston Ville u srijedu u 20:15, zatim u 12:30 protiv Crystal Palacea u subotu, 12:30! Onda idemo u Madrid u utorak. Real će imati devet dana za pripremu, devet dana! Igraju ovaj vikend i neće igrati više do naše utakmice. Želio bih razmisliti i zamoliti za još jedan slobodan dan jer razlika je velika. Ali nema šanse...", rekao je Guardiola.

Ancelotti nije htio da izaziva bilo kakve daljne rasprave i priznao je i sam da raspored ide u korist Real Madrida.

"To je fudbal. Sretan sam što imamo devet dana da se pripremimo za utakmicu protiv Manchester Cityja. Istina je da imamo malu prednost, ali to ne mora ništa da znači. Imamo dovoljno vremena i pokušat ćemo da se pripremimo najbolje što možemo", kazao je Ancelotti.

Razlog je taj što su njih dvojica najviše "pogođeni" nakon utakmica koje su odigrali za svoje reprezentacije.