Anel Ahmedhodžić se oglasio: Mislim da svi znaju za probleme koji okružuju naš državni tim

anel
Želio sam sačekati da utakmice završe prije nego se oglasim, ali okolnosti su se promijenile, rekao je Ahmedhodžić.

 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić oglasio se nakon što ga je danas Fudbalski savez BiH suspendirao.

- Želio sam sačekati da utakmice završe prije nego se oglasim, ali okolnosti su se promijenile.

Nažalost, pokupio sam povredu i donio sam odluku da ne budem na okupljanju ovog puta, kako bih počeo rehabilitaciju što je brže moguće i što prije se vratio na teren. Svi koji su trebali da znaju imali su tu informaciju.

Poznajem svoje tijelo i mislim da je najbolje da ostanem u Šefildu ovaj put i dam sebi najbolju šansu da se oporavim i vratim u formu za ostatak sezone.

Nadalje, svi znaju šta osjećam prema BiH, svi to mogu vidjeti kako igram i ostavljam sve na terenu. Ne vjerujte svemu što čitate. Kako god, mislim da svi za znaju probleme koji okružuju naš državni tim.

Želim mojim saigračima sreću na sljedećim utakmicama - poručio je Ahmedhodžić.

Podsjetimo, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je ranije saopćio kako je Ahmedhodžić suspendovan na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

- Anel Ahmedhodžić je prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama, te će isti biti adekvatno sankcionisan. Disciplinski postupak se provodi u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH i sve dalje pojedinosti u vezi sa ovim slučajem bit će objavljene na zvaničnoj web stranici Saveza - saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.