Anel Hadžić prelazi u FK Sarajevo?

Anel Hadžić
Naš Cazinjanin, te povremeni reprezentativac BiH Anel Hadžić napustio je redove mađarskog Fehervara koji je poznatiji i kao Videoton.

Nakon gotovo četiri godine provedene u Mađarskoj, Hadžić je prije vremena raskinuo ugovor koji mu je isticao krajem juna.

Iskusni 30-godišnji veznjak tim povodom oglasio se i na društvenim mrežama.

“Nakon četiri godine došao je trenutak za nove izazove. Bilo je uspona i padova za ove četiri godine, ali to je dio našeg posla. Prve tri godine ne želim nikad da zaboravim. To su bili nezaboravni trenuci, od osvajanja titule, do play-offa Lige prvaka i poslije toga ulazak u Evropsku ligu, a prošle godine osvajanje Kupa gdje sam ušao u historiju kluba i za to želim da kažem nema na čemu, to m je bio posao. Hvala i sretno”, poručio je Hadžić.

Već neko vrijeme špekuliše se da će Hadžić karijeru nastaviti u Sarajevu, prema kojem nikada nije krio simpatije, a sada gotovo da nema prepreka da se njegov dolazak na Koševo realizuje.

Anel Hadžić je u dosadašnjoj karijeri igrao za Ried, Andorf, Sturm, Eskisehirspor, kao i već pomenuti Fehervar. Za našu A reprezentaciju upisao je 14 nastupa.