Anna Lewandowski upoznala supruge Barcinih zvijezda, s jednom od njih ima poseban odnos

.
Za porodicu Lewandowski ovog ljeta počela je nova epizoda u životu.

 

Nakon osam godina napustili su Minhen i zaputili se u Barcelonu. Nakon što je Robert Lewandowski prešao u redove katalonskog tima, s njim su put Španije krenuli supruga Anna i njihova djeca.

"Robert se vratio u Njemačku, a ja sam samo čekala signal na Mallorci. Posljednjih dana, kada je bilo sve vjerovatnije da će do transfera doći, došla sam u Njemačku i za dan se spakovala. Sreli smo se sa najmilijima, uručujući im male poklone. Praktično svi su plakali, a ja takođe nisam mogla da zadržim suze", rekla je u poslednjem intervjuu supruga Poljaka.

Polako se upoznavaju sa novom kulturom i kreću jedan sasvim novi život, a Anna je otkrila da je već upoznala mnoge supruge Barcinih igrača.

"Već mi je pisalo nekoliko supruga Barcinih igrača. Puno nam je pomogla Julia Vigas, supruga Thiaga Alcantare, koju smo upoznali u Minhenu. Kada smo tražili dom, davala nam je savjete i pomagala kao prevodilac. U kontaktu sam i sa drugim suprugama, a sa nekima sam dogovorila ručak. Veoma je lijepo", kazala je Anna.

Ona je na društvenim mrežama ranije objavila fotografiju sa zajedničke večere sa suprugama Frenkiea de Jonga i Marc-Andrea ter Stegena.

Lewandowski je odigrao jedan zvanični meč za Barcelonu, protiv Rayo Vallecana (0:0), ali nije uspio da postigne gol. U nedjelju 21. jula Barca gostuje Real Sociedadu i to će biti prilika da Lewa postigne prvi zvanični gol za novi klub.

Jedan je postigao u nedavnom pripremnom meču protiv meksičkog Pumasa, a u istom duelu je upisao i dvije asistencije.

Bivši napadač Bayerna, Borussije Dortmund i Lecha je ukupno u Bundesligi dao 312 golova na 384 meča, te je najefikasniji stranac u povijesti ovog takmičenja.