Antonio Perez: Checo i Max postaju kao Prost i Senna, dva tigra u istom kavezu

o
Otac F1 vozača Sergija Pereza, Antonio Perez, napravio je zanimljivo poređenje njegovog sina i Maxa Verstappena, dvojca Red Bull Racinga koji dominira u aktuelnoj sezoni Formule 1

Checo i Verstappen u ovoj sezoni zasad vode bitku za titulu, Nizozemac je prvi u poretku vozača s 14 bodova prednosti u odnosu na Meksikanca, no stvari su daleko od završenih. Stariji Perez smatra da borba njegovog sina i Maxa postaje slična onoj koju su vodili nekadašnji rivali u McLarenu Alain Prost i Ayrton Senna.

"Sjećate se kada je McLaren imao Sennu i Prosta. Ovo je ista stvar, danas to ponovo proživljavamo. Checo i Max su dva tigra u istom kavezu, isto razmišljaju, isto jedu. Obojica pokušavaju 'ukrasti' najbrži krug, u kvalifikacijama žele osvojiti pole position, a čak se bore i na slobodnim treninzima", izjavio je Antonio.

Verstappen je stigao u Red Bull Racing 2016. godine, dok se Perez priključio timu 2021.

"Max se više uklopio, znate koliko dugo je u timu. Međutim, Checo sada može ići njegovim tempom, ali mislim da Verstappen još uvijek ima nekoliko hiljadinki prednosti. Na teškim stazama su podjednaki. Checo se budi sa saznanjem da je u timu koji je na prvom mjestu, kao i da biti drugi zapravo znači biti prvi gubitnik. Kada je ranije završavao deseti, to je bilo čudo, no da je Checo imao ovu priliku od početka kao što su imali drugi mladi vozači, dosad bi bio svjetski prvak nekoliko puta, ne sumnjam u to. Mislim da će on ostati u Formuli 1 još deset godina i vjerujem da će postati svjetski prvak", zaključio je Antonio Perez.