Nema Messija, ali Argentina odavno nije izgledala ovako dobro

Fudbalska reprezentacija Argentine savladala je u prijateljskom duelu Ekvador sa 6:1.

Iako selektor Gaučosa Lionel Scaloni nije mogao da računa na nekoliko bitnih fudbalera u prijateljskim ogledima protiv Njemačke i Ekvadora, prije svega na Lionela Messija, njegovi momci su odradili sjajan posao.

Prvo su prije nekoliko dana uspjeli da izvuku 2:2 protiv Njemačke nakon što su imali dva gola minusa, a danas su u španskom Elcheu potpuno razbili Ekvador.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u periodu od 20. do 32. minute kada su Argentinci postigli čak tri gola.

Alario je u 20. minuti načeo mrežu Ekvadora za 1:0, da bi zatim drugi gol u 27. minuti postigao Ekvadorac Espinoza nakon nespretne reakcije.

Odličnih 12 minuta zaključio je Leandro Paredes pogotkom sa bijele tačke za 3:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena - piše Sportsport.ba.

Ekvador je na otvaranju drugog poluvremena uspio da zabije gol preko Delgada Mene za 3:1, ali to je bilo sve što je ova selekcija napravila danas, jer je Argentina preko Pezzelle u 66. minuti došla do četvrtog gola za 4:1.

Na 5:1 povisio je rezervista Nicolas Dominguez u 82. minuti, da bi u 86. minuti šesti gol postigao Ocampos za konačan rezultat meča od 6:1.

Gaučosi su susret počeli u ovom sastavu:

Marchesin, Foyth, Pezzella, Kannemann, Acuna, Gonzalez, Paredes, De Paul, Ocampos, Alario, Martinez.