Argentinci zbog Messija najavili nesvakidašnji potez: To je najmanje što možemo uraditi za njega

,

Broj deset na leđima obično nose najveće zvijezde u reprezentaciji i lideri na terenu poput Diega Armanda Maradone ili Lionela Messija.

Prije nekoliko godina su čelnici argentinskog Saveza željeli penzionisati broj deset u čast Diega Maradone, no njihova želja nije mogla biti ispunjena zbog pravila FIFA-e budući da se na velikim takmičenjima moraju koristiti brojevi od 1 do 23.

No, stvari bi se mogle promijeniti poslije argentinskog osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru pa bi na osnovu toga Lionel Messi mogao dobiti izuzetno zaslužno priznanje.

Prema riječima predsjednika tamošnjeg Saveza Claudija 'Chiqui' Tapije, kada Messi okonča reprezentativnu karijeru, njegova desetka će biti penzionisana.

"Kada se Messi oprosti od reprezentacije, nećemo nikome dozvoliti da nosi broj deset nakon njega. Do kraja života ćemo povući iz upotrebe broj deset. To je najmanje što možemo uraditi za njega", rekao je predsjednik Saveza.

Leo je za reprezentaciju Argentine odigrao 180 utakmica i postigao 106 pogodaka, a u nacionalnom dresu je osvojio Copa Americu 2021. godine te Svjetsko prvenstvo godinu kasnije čime je postao najbolji nogometaš svih vremena.