Argentincima nije do života kada su vidjeli kako izgleda Messijeva noga dan pred utakmicu

.
Igraju protiv Saudijske Arabije

 

Argentina je prema mišljenju mnogih jedan od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru, a za Lionela Messija ovo će biti sigurno posljednja prilika da dođe do zlata s Gaučosima na ovom takmičenju. No, samo dan pred prvi meč na Mundijalu jedna Messijeva fotografije s treninga sve je zabrinula.

Za Messija će ovo biti već peto Svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti s reprezentacijom Argentine, te je to još jedino takmičenje na kojem ovaj čarobnjak nije uspio da dođe do trofeja.

Iako po imenima ima i jačih reprezentacija u Kataru jasno je da Argentinci imaju poseban motiv jer svi žele da Messi dođe do zlata, te sigurno je da su Gaučosi među najvećim favoritima na ovom takmičenju.

Svoju prvu utakmicu reprezentacija Argentine igra sutra od 11 sati, a protivnik će im biti selekcija Saudijske Arabije, te je jasno da je prvak Južne Amerike izraziti favorit u ovom duelu.

Argentinci najveću nadu i sutra polažu u Messija i nadaju se da će dobro da otvori ovaj Mundijal i smatraju da je S. Arabija odličan protivnik da Gaučosi pokažu svoju pravu snagu.

Međutim, samo dan pred ovu utakmicu iz tabora Argentine stiže dosta zabrinjavajuća fotografija koja je nastala na današnjem treningu ove reprezentacije, a u centru pažnje našao se upravo Messi

Poznato je da je Messi propustio nekoliko prethodnih mečeva PSG-a zbog povrede, no igrao je prije nekoliko dana u prijateljskom meču protiv UAE, ali je tu zadobio dosta nezgodan udarac.

Fotografija s današnjeg treninga je zabrinula Argentince jer se vidi da je zglob Messijeve desne noge otekao i da je dosta veći nego što je to inače slučaj što je jasno pokazalo da je dobio dosta ozbiljan udarac prije nekoliko dana.

 

 

Ipak, ono što raduje Argentince jeste da je Messi odradio cijeli trening sa ekipom i da se tokom njega nije žalio na tu povredu i kako sada stvari stoje on će igrati sutra od prve minute protiv S. Arabije.

Sigurno je da Lionel Scaloni sutra neće moći računati na povrijeđenog Romera, a pod upitnikom je i Papu Gomez koji također ima lakšu povredu i očekuje se da će propustiti sutrašnji meč kako se ništa ne bi rizikovalo.

U ovoj grupi nalaze se još Meksiko i Poljska, a oni svoj meč igraju sutra od 17 sati.