Arsenal golovima u 96. i 101. minuti srušio Manchester United u velikom derbiju engleskog nogometa

sport
Arsenal je u derbi utakmici 4. kola engleskog Premiershipa savladao Manchester United rezultatom 3:1 i to pogocima u posljednjim minutama utakmice.

 

Derbi je to koji je opravdao sva očekivanja, u kojem smo vidjeli četiri pogotka i na kraju kojeg su Topnici imali više razloga za slavlje.

Crveni đavoli su prvi poveli pogotkom Marcusa Rashforda u 27. minuti utakmice, ali nije dugo trajalo slavlje ekipe ten Haga.

Svega šesdeset sekundi kasnije stvari je na početak vratio Martin Odegaard. Norvežanin je lijepo završio akciju koju su prethodno kreirali Saka i Martinelli.

Prilike su se redale na obje strane, a rezervista Garnacho je pogodio u 88. minuti, no njegov gol je poništen zbog milimetarskog ofsada.

Kada se mislilo da će velikani podijeliti bodove, na scenu je stupio sjajni Declan Rice.

Veznjak plaćen više od 100 miliona funti se u 96. minuti najbolje snašao nakon kornera i topovskim udarcem matirao Onanu koji je mogao i morao bolje reagovati.

Do kraja meča oporavljeni Gabriel Jesus zadao je završni udarac gostima iz Manchestera i zabio im još jedan pogodak za konačnih 3:1.

Zlata vrijedna pobjeda Arsenala nakon kiksa u prošlom kolu zbog koje su Topnici izbili na petu poziciju sa 10 osvojenih bodova. United je 11. sa šest bodova na svom kontu.

Foto: EPA-EFE

 

FOTO