Arsenal je imao mat poziciju, a onda je uslijedio start o kojem bruje društvene mreže

.
Sjajan potez Diasa

 

Sinoć je na Emiratesu odigran derbi između Arsenala i Manchester Cityja, a gosti su na kraju upisali pobjedu od 1:3.

Bila je ovo veoma bitna utakmica za obje ekipe, ali na kraju je čini se presudilo iskustvo Manchester Cityja koji je kaznio svaku grešku svog protivnika.

De Bruyne je doveo goste u vodstvo nakon greške zadnje linije, Arsenala, ali su se Topnici uspjeli vratiti do poluvremena.

Saka je postigao gol sa bijele tačke, te se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu, a navijači Arsenala nadali su se potpunom preokretu u drugom poluvremenu.

To se na njihovu žalost nije dogodilo. Još dvije katastrofalne reakcije Gabriela koštale su Arsenal bodova na ovoj utakmici.

Zanimljiva situacija desila se pred goloma Manchester Cityja u drugom poluvremenu, kada su Topnici bili u prilici da postignu gol.

Xhaka je razmišljao da li da šutira ili uputi asistenciju Martinelliju, a na kraju je udradio ono najgore po svoj tim, izgubio loptu.

Zamahnuo je Xhaka kao da će šutirati i bacio na koljena Rubena Diasa, ali onda je viđena sjajna intervencija nogometaša Manchester Cityja.

Nekako je uspio da odreaguje Dias, te je fenomenalno startao i odnio loptu, a Xhaka je ostao u nevjerici jer je na takav način prokockao priliku.

Start Diasa možete pogledati OVDJE.

Ovaj start brzo se proširio društvenim mrežama a pohvalio se i Manchester City na svom Facebook nalogu intervencijom svog defanzivca.