Arsenal potrošio 130.000.000 eura i nastavlja kupovinu

.
Arsenal je odradio jako dobar prijelazni rok do sada, a rezultati se vide na početku sezone, gdje ima maksimalan učinak u prva tri kola. Poslije potrošenih oko 130.000.000 eura na Gabrijela Žezusa, Oleksandra Zinčenka, Fabija Vijeiru i Markinjosa, londonski klub želi da ljetnju pijacu zatvori još jednim pojačanjem na čijem dolasku radi već mjesec.

 

Naime, u finišu fudbalske pijace pokušat će da dovedu portugalsko krilo Pedra Neta iz Vulverhemptona.

Ipak, da bi Arsenal krenuo u misiju dovođenja Portugalca, neophodno je da se prvo riješi velikog promašaja Nikole Pepea. Arfrikanac je prije tri godine došao iz Lila za 80.000.000 eura kao najskuplje pojačanje u klupskoj historiji, ali se ispostavio kao promašaj. Na 112 mečeva je postigao 27 golova, a u prošloj sezoni je bio strijelac samo jednog pogotka na 35 utakmica i Mikel Arteta ga je otpisao.

Nica se javila sa željom da pozajmi ofanzivca iz Obale Slonovače i pregovori su u toku. Ako se uspješno završe, Arsenal kreće po Neta kojeg je naciljao još prije četiri sedmice. Tada je rukovodstvo kluba kontaktiralo Netovog agenta Žorža Mendeša koji se i te kako pita u transfer politici Vulverhmeptona i dobilo njegovo zeleno svjetlo. 

Iako je Neto prije nekoliko mjeseci potpisao novi ugovor sa Vulvsima do 2027. godine, u klubu sa Molinoa nema igrača koji nije na prodaju. Svi imaju cijenu jer na kraju taj klub uglvanom i služi kao menadžerski poligon Žorža Mendeša da se igračima digne cijena kroz utakmice u najjačoj ligi svijeta.

Podsetimo, Arsenalova prva želja za poziciju krila je bio Rafinja iz Lidsa, bili su spremni da plate 45.000.000 eura, ali je Brazilac insistirao na transferu u Barcelonu. Pod pretpostavkom da Arsenal i dalje ima taj budžet za krilo, Netova cijena ne bi trebalo da bude problem. Samo da se prvo rokeše Pepea...

 

Foto: Instagram