Arsenal predstavio novo pojačanje

jurrien
Londonski Arsenal predstavio je danas novo pojačanje. Novi fudbaler Topnika zvanično je postao Nizozemac Jurrien Timber (22) koji dolazi iz Ajaxa.

 

Nakon dolaska Kaija Havertza koji je pojačao ofanzivni dio ekipe, došao je red da se pojača i defanzivni dio ekipe, te je od Ajaxa kupljen 22-godišnji Jurrien Timber.

Mladi defanzivac predstavljen je danas, a njegov transfer će Topnike koštati 45 miliona eura.

U londonskom timu su sretni što su uspjeli dovesti Timbera u svoje redove.

"Izuzetno smo sretni što smo uspjeli dovesti Jurriena u Arsenal. On je igrač kojeg pratimo već duže i radi se o veoma talentovanom fudbaleru koji se uklapa u našu viziju. Nadam se da ćemo s njim imati dosta uspjeha u narednim godinama", rekao je sportski direktor Edu.

Menadžer Mikel Arteta također je zadovoljan što je dobio još jednog odličnog igrača u svom timu.

"Drago nam je što je tu. On je čovjek koji može igrati na više pozicija i uklopit će se u naš sistem. Mlad je, ali već je postigao mnogo toga i ima veliko internacionalno iskustvo", istakao je Arteta.

Timber će na dresu Arsenala nositi dres s brojem 12 i uzbuđen je što dolazi u omiljeni klub.

"Uvijek sam bio navijač Arsenala. Tako je zahvaljujući mojoj braći koji su voljeli gledati Arsenal i stil igre. Zavolio sam klub od malih nogu."

"Uzbuđen sam što sam tu. Jedva čekam da zaigram za voljeni klub. Mogu igrati na različitim pozicijama, a sviđa mi se i način igre Arsenala."

Timber je odigrao 121 meč za Ajax s kojim je osvojio dvije titule i Kup.